BESKRIVELSER AV DE ULIKE DANSESTILENE:

HIPHOP er en fusion av breaking, locking, popping/ electric boogaloo og "social party dances". Sistnevnte betraktes som grunnpilaren i Hiphopdansen, som oppstod på nattklubbene og gatene på 80-tallet i New York City, USA. De mest kjente grunntrinnene og dansene er f.eks. Running Man, Roger Rabbit, Steve Martin, Bart Simpson, Cabbage Patch, Alf og Brooklyn bounce. Innholdet I hiphopklassen vil være formet etter pedagogens stil og smak, men hovedparten vil inneholde hiphopdansens grunntrinn, former og teknikker, og det vil være fokus på både freestyle og koreografi. 
Musikken vil være alt fra Hiphop, Rap, Funk, House, Electro, Soul, RnB til Pop, alt avhengig av hvor kommersielt og originalt pedagogen ønsker å gå.

LYRISK HIPHOP
er i grove trekk en fusjon av lyrisk jazz og kommersiell hiphop. Lyrisk hiphop kan spores tilbake til dansestudioene i Los Angeles rundt dette årtusenskiftet og er en av de nyeste stilene innen kommersiell Hiphopdans. Denne stilen er I utgangspunktet basert på koreografi og fremvisning. Uttrykket er mykere og koreografien er oftest basert på lyrikken i musikken. Det undervises oftest til Soul, RnB, downtempo Rap og Pop alt avhengig av pedagogens stil og smak.

LADYSTYLE
Denne klassen er en "konsept" klasse og navnet beskriver det overordnede fokuset i denne klassen, nemlig feminin stil på den smakfulle måten. 
I denne klassen er det fokus på det feminine uttrykket og her bryter vi alle regler og fusjonerer bl.a. hiphop, jazz, funk, disco, dancehall, salsa, wacking og voguing. Det vil være en del elementer fra Wacking som oppstod i 70-tallet i Los Angeles og elementer fra gammel og ny stil innen Vogueing, som kan spores tilbake til Harlem, NYC i 60-tallet. Disse to stilene er tilbake i rampelyset og har fått innpass i nåtidens hiphop arenaer. 
Stilen og musikken avhenger av pedagogen og i noen klasser vil det også være fokus på å danse med høye sko. Det undervises bl.a. til Funk, Disco, Electro, House, Pop og kommersiell Hiphop.

BREAKING/ B-BOYING/ B-GIRLING (Breakdance)
er den første originale hiphopdansen og kan spores tilbake til The Bronx, NYC på 70-tallet. Stilen består av 4 elementer: Toprock, Downrock, Powermoves og Freezes. 
Det legges vekt på grunntrinn og teknikker, hvordan man skifter fra det ene elementet til det andre. Det er mest fokus på å lære å bruke grunnstegene i sin freestyle og derfor viktig å lære seg ulike variasjoner I et steg. Du vil også lære deg korte drills/ kombinasjoner som fungerer som koreografi. å danse I sirkelen, også kaldt "Cypher", og bli trygg med å battle er en del av Breaking. En skikkelig tøff stil for både B-boys og B-girls! Musikken er fra Hiphop, Funk, Jazz, Disco til Electro.

POPPING/ ELECTRIC BOOGALOO (Electric Boogie)
er funkstyle stiler som oppstod hjemme i stua til Boogaloo Sam i byen Fresno, California på 70-tallet. Boogaloo Sam utviklet popping- og boogalooteknikken og gjorde stilen kjent med crewet sitt The Electric Boogaloos. 
Popping er stilen hvor man isolerer en muskelgruppe i en rask fleksjon og gir slipp rett før og etter. Denne effekten gjør dansen mer eksplosiv og med "kant".
Electric Boogaloo er stilen som er mer rullende og flytende. Dansen eller grooven I begge stilene er basert på bl.a. the Gigolo og er grooven som gjør stilen funky. Rolls, twist-o-flex, walkouts, gyptian twist, cameo twist og cobra er blant de mest kjente steg og teknikkene i denne stilen. 
Andre stiler/ teknikker som er forbundet med Popping & Electric Boogaloo er bl.a. Tutting, Waving, Floats'n'Glides, SlowmotionRobot, Puppetstyle, Scarecrow, Mannequin, Animation og Ticking. Disse stilene består I korte trekk av spesifikke bevegelsesprincipper og stilene supplementerer hverandre. 
Electric Boogie er en "utvannet" versjon av Popping og Electric Boogaloo, og er en tolkning oppstått på østkysten I USA. 
Du går aldri lei I denne stilen, fordi det er så mye ulikt og så mye å lære. Musikken er funky og det er mye variasjon!

LOCKING 
er en funkstyle dans som ble skapt av Don Cambellock I slutten av 60-tallet på westkysten I USA. Stilen er basert på funky bevegelser som avslutter i en "låsende" posisjon. Posisjonen holdes et kort øyeblikk, og dansen fortsetter. Det anvendes ofte ulike karakterer I dansen og teknikkene stammer oftest fra dagligdagse bevegelser som å klappe, male, peke, se på klokka m.m. I Locking er man skarp uten å være stiv. Man er avslappet, men parat. Kroppen beveges konstant ud af kontroll for igen å samles i markante kontrollertepositioner. 
Grunngrooven er The Watergate og grunnsteg som bør nevnes er bl.a. Pace, Point, Twirl, High Five, Up'n'Lock, Stop'n'Go, Scooby Doo, Scoobot, Skeeter Rabbit, Whichaway, Pimp walk, Leo walk, Hitch hike og The Seek. Locking undervises til funky musikk og er en stil som får deg i godt humør!

HOUSE 
er en klubbdans som oppstod på klubben The Warehouse I Chicago på 80-tallet. House er en fusjonsstil og er en blanding av danser som eksempelvis Lindy Hopp, Jazzdans, Stepdans, Capoeira, Latinamerikanske danser, Afrikansk danser, Breaking og Hiphop. Musikken er uptempo (rundt 120bpm) med aksentuert high-hat som skaper en generell opp-følelse, og dansen er primært basert på fotarbeid. Her er det fokus på grunnsteg, hvor man lærer å være lett på tå, mens overkroppen følger grunnrytmen, kaldt Jacking. Det er fokus på å opparbeide en god flyt i denne lekne stilen, en god trening for musikalitet og det er en skikkelig trim for kondisjonen.

DANCEHALL 

Dancehall er ett samlebegrep for de hotteste dansene som kommer ut fra Karibia og særlig Jamaica. Missy Elliot, Eve, Ciara, Sean Paul, Kelis, Rhianna og Beyonce er noen av de kjente trendskaperne som henter sin inspirasjon fra Dancehall. Kom føl varmen, hent inspirasjon. "LOOK GGGOOOODAH"